Prvý zápas po zimnej prestávke skončil víťazstvom domácich

23.03.2014 23:25

V prvom jarnom zápase videlo asi 50 divákov futbal priemernej úrovne, k čomu prispeli obe mužstvá a silný vietor. Prvý polčas veľa vzruchu nepriniesol, za zmienku stojí iba obrovská šanca hostí, ktorú zmaril výborne chytajúci brankár domácich Tomáš Dávidek a držal tak svoje mužstvo nad vodou. Domáci pôsobili ustráchaným dojmom a radšej sa schylovali k nakopávaným loptam čo k ničomu neviedlo a čo domcim vôbec nesedelo.

Po zmene strán prevzali domáci iniciatívu na svoje kopačky, sa lepšie pohybovať, dostávali súpera pod tlak, z čoho pramenili šance, ktorým chýbalo vo finálnej fáze lepšie riešenie. Hostia sa dostávali do šancí iba sporadicky a keď aj tak všetko vyriešila výborne hrajúca stopérska dvojica , ktorým sekundoval domáci brankár.

K zmene skore prišlo po štandartnej situácii, keď center Hrnčára vypadol brankárovi Hejbalovi z rúk a najlepší strelec domácich Laco Tomáš bol na správnom mieste a po ľahky poslal loptu z metra do siete. 1:0.Hostia sa snažili vyrovnať a žačali otvarať priestory, ktoré domáci začali využívať na rýchle brejky. Jeden vyšiel domácim ukážkovo, keď Mikušinec prebral lopte na polke ihriska, naviedol ju z čiary do stredu,prihral Lacovi , ten kolmou prihrávkou našiel nabiehajúceho ľavého obrancu Kňažeka, ktorý odcentroval prízemnú loptu pozdĺž 16-ky a na zadnej žrdi do prázdnej brány uzatvoril skóre stretnutia striedajúci Alakša. 2:0.

G: 76 .Laco T, 84. Alakša

50 divákov 

Zostavy:

M.L. - Dávidek- Kňažek, Hrnčár, Honza, Glodič, Bulko, Mikušinec, Laco T ( 90. Gomulec ), Balaj R., Ďuráči J ( 39. Alakša ), Plichta ( 90+ Balaj J )

D. Sŕnie - Hejbal, Školík, Radoš, Bušo, Mažár, Vicena, Matlák, Hejbal, Bušo, Golecký, Hargaš

 

Kňažek M ( M.L. ) :  Budeme lepší, keď zvýšime a zrýchlime komunikáciu medzi strednými a krajnými obrancami (pri presúvani ). Keď sa nebudeme v zápase báť použivat veci, ktoré trenujeme na treningoch. Keď budeme dlhšie držať loptu v útočnej fáze a keď sa nebudeme báť zobrať na seba zodpovednosť pri strelbe na bránu . Druhý polčas bol v našom podaní lepší ako prvý, vyhrali sme zaslúžene.

 

Bulko B (M.L. ) : Určite vývoj zápasu ovplyvnil .silný vietor..prvý polčas sme hrali proti vetru a okrem 1 vyloženej šance, ktorú Tomáš Dáviek bravúrne zlikvidoval nemal súper ďalšie šance aj keď mal možno viac z hry. Po striedaní Juraja Ďuráčiho, ktorý mal problémy zo svalom, to Dano  Alakša omnoho viac oživil. Aďo Mikušinec mal dosť šancí, ktoré však nevyužil a Tomášovi Lacovi pomohlo až presunutie do útoku... Denis Hrnčár a Matúš Honza hrali fakt dobre a držali nás nad vodou. Druhý polčas bol lepší, dali sme dva góle aj keď hra ešte nebola taká ako by mala...s výsledkom sme spokojní.

 

Alakša D ( M.L.) : Začiatok bol slaby  z našej strany,nemali sme loptu a hlavne sme nebojovali ..Tomáš Dávidek nás v bráne podržal, lebo takýto zapas by sme veľmi ťazko otáčali...2 polčas bol lepši, o niečo sme zabrali a  aj šťastie prišlo potom..druhý gól pomohol, že sme sa nestrachovali o výsledok, ale v kľude sme to dohrali..ale inak celkovo to nebolo dobre, keby bol trochu lepši súper tak nam v prvom polčase isto nejaký gól dá..