Na ihrisku lídra súťaže, nepredali muži kožu lacno

12.05.2014 11:39

Na zápas s vedúcim mužstvo tabuľky sme nastúpili vo veľmi oklieštenej zostave, keď viaceré opory zostali doma, alebo im nedovolilo nastúpiť zranenie, tak sa musela zostava pozliepať z hráčov, ktorí prišli i napriek veľmi nepriaznivým poveternostným podmienkam - bolo ich presne 11, a dokonca v útoku nastúpila naša brankárska jednotka Tomáš Dávidek, ktorý sa svojej úlohy útočníka zhostil veľmi dobre.

Zápas sme začali bez rešpektu, už v 2 min domáca obrana zablokovala strelu Dávidka , ktorý strielal z dobrej pozície. To domácich zaskočilo a pôsobili na ihrisku ustráchane a neisto, čo sme však na našu škodu nedokázali využiť.

28 min sa v strede ihriska zmocnil lopty kapitán hostí Tomáš Laco, výborne ju potiahol na hranicu 16 - ky, ale namiesto strely volil prihrávku na nabiehajúceho Mareka Laca, s ktorým si však obrana domácich poradila. O 5 min neskôr sa podobná situácia zopakovala aj na druhej strane s tým rozdielom, že domáci hráč Havier svoju akciu zakončil strelou a tá skončila v sieti - 1:0. domáci sa upokojili a začali hrať svoju kombinačnú hru s rýchlymi prihrávkami a na ihrisku začali dominovať.

Druhý polčas pokračoval v podobnom duchu a hostia vyčkávali iba na nejaký protiútok, alebo štandartnú situáciu. Tá prišla v 55 min keď po centri Hrnčára, predskočil domáceho brankára Laco T, avšak lopta skončila tesne nad bránou.

V 57 min prišla krutá rana pre Mníchovu Lehotu, keď si kostičku v zápästí zlomil Tomáš Dávidek a museli dohrávať 10 , keďže na lavičke mali síce Ďuráčiho, ale tomu zranenie takisto nedovolilo nastúpiť. Táto situácia hostí zomkla, zatvorili sa na vlastnú polku, vytvorili dve obranné línie a domácich to stálo veľa námahy aby ich prekonali. Na ihrisku bolo potom iba jedno mužstvo a Mníchova sa nedostávala ani z vlasnej polky a hralo sa iba na jednu bránu a bola iba otázka času, kedy padne gól. Avšak v 69 min podnikli hostia rýchly protiútok po osi Plichta, Laco T, Krajčo a posledný menovaný strelou z uhla neprekonal Šlesára. Nedáš dostaneš sa ukázolo o minútu keď po centri z ľavej strany umiestnil loptu z prvej, k žrdi nikým nekrytý Šuberta a upokojil tak definitívne domácich.Domáci sa pokúšali zvýšiť svoje skore a hosťom nepožičali ani loptu, ale obetavosť hostí a aj šťasti zabránili k zvyšovaniu. Šťastie stálo pri Mníchovej aj v 78 min, keď strela Zuba z 25 metrov skončila na brvne a tiež v 85 min , keď tentoraz strela Moška opečiatkovala ľavú žrď Lehotského brány.

Skóre sa už nezmenilo a domáci fanúšikovia odmenili svojích búrlivým potleskom najmä za výkon v druhom polčase a zaslúžené víťazstvo. Potlesku sa ušlo aj Mníchovej Lehote od hŕstky svojích fanúšikov, zato že nepredali svoju kožu lacno, ale makali na hranici svojích možností, aj keď kvalitou na súpera v tento deň nemali, ale dali do toho srdiečko čo pozorným fanúšikom neuniklo.

 

Opatová - Šlesár, Štefánik, Zubo T, Panák ( 58 Maršalka ), Vitko ( 82 Moško Martin ), Havier, Poruban, Moško Matej, Čaja ( 50 Gallo ), Šubert, Kováčik

 

M. L. - Lehotský, Kňažek, Hrnčár, Balaj J, Honza, Gomulec, Laco M, Laco T, Dávidek, Krajčo, Plichta

Divákov: 200

Rozhodoval : Svetkovič

ŽK: 0:0

ČK: 0:0