15 kolo - Cenné víťazstvo na súperovom ihrisku v Záblatí

30.03.2014 23:18

Dnes sa naše mužstvo predstavilo na ihrisku Záblatia a verili vzisk nejakého bodu. Nakoniec sme získali všetky tri a potvrdili dobrý vstup do jarnej časti súťaže, keď sme z dvoch zápasov zaknihovali dve víťazstva.

Do zápasu sme dobre vstúpili, keď po úniku Mikušinca v 5 min, sme po faule na neho mali kopať pokutový kop, ale píšťalka rozhodcu Otiepku zostala nemá.

Naďalej sme boli aktívni, a odmenou za snahu nám bol gól v 8 min, keď po úniku Mikušinca po ľavej strane si na prihrávku pred bránu nabehol Bajzík a bolo 0:1. Našou veľkou zbraňou bol rýchlonohý Mikušinec, ktorého spoluhráči zásobovali prihrávkami do priestoru, a vyrábal tak veľké problémy domácej obrane, ktorá si sním nevedela poradiť a jediný spôsob ako ho dokázali domáci obrancovia zastaviť bol faul, čo sme videli v 33. minúte, keď domáci obránca zatiahol ručnu v poslednej chvíli, za čo videl iba ŽK. Záblatie sa do šancí nedostávalo vôbec a keď aj niečo hrozilo, všetko vyriešila spoľahlivo hrajúca obrana, ktorým kryl chrbát opäť vynikajúco chytajúci Dávidek, ktorý nemal veľa práce, ale čo i najmenšie nebezpečenstvo vyriešil. Do polčasu sa už skóre nemenilo, keďže sme nevyužili ďalšie šance a do kabín sa odchádzalo za stavu 0:1.

Do druhého polčasu sme nastúpili s odhodlaním streliť rýchlo druhý gól a upokojiť tak svoje rady. Vytvorili sme si veľký tlak, keď súper nevyšiel na našu polku 10 min, avšak vytvorili sme si iba jednú šancu, ktorú Bajzík zahodil. V podobnom duchu sme pokračovali i naďalej avšak Laco T a ani Bajzík svoje šance nevyužili. Prišiel zákonitý trest v podobe pokutového kopu pre domácich, ktorí sa nevedeli dostať na dostrel našej brány, tak to skúšali nakopávanými loptami a dôrazom v osobných súbojoch čo im prinášalo štandartné situácie, s ktorými si obrana poradila. Loptu si na biely bod postavil Fraňo, ale v zlomovom momente preukázal pevnejšie nervy a výborný zákrok brankár Dávidek, a podržal svoje mužstvo. To sa mu odvďačilo, peknou akciou, keď po milimetrovej prihrávke kapitána Laca T, preukázal svoju rýchlosť opäť Mikušinec, vyhol sa ofsajdovej pasci a v samostatnom nájazde na domáceho brankára nezaváhal a s prehľadom zvýšil na 0:2.

Do konca zápasu sa vďaka našej umnej hre a veľkej obetavosti hráčov už výsledok nemenil a skončil sa naším zaslúženým víťazstvom, čo ocenila aj hŕstka naších fanúšíkov pozápasovým potleskom a súperovým uznaním, že sme boli v zápase dominantnejší a futbalovo vyspelejší ako oni, začo im patrí vďaka.

Zápas rozhodoval s maličkými chybičkami, ale spoľahlivo Otiepka.

Divákov : 100,  ŽK: Kováčik

G: 8.Bajzík, 65. Mikušinec

Zostavy:

 Záblatie: Koszeghy, Minárik, Kováčik R, Grach, Urban P, Magál ( 73. Ševčík ), Šťastný ( 46. Agafón ), Kováčik J, Urban M, Fraňo ( 87. Pollák ), Golier

 

Mníchova Lehota : Dávidek, Glodič, Honza, Hrnčár, Kňažek, Bulko, Laco T, Balaj R, Plichta ( 80. Gomulec ), Bajzík ( 90. Balaj J. ), Mikušinec

 

Dávidek: Myslím si, že dnes sme mali skalopevnú obranu, čo bol samozrejme základ a náš gol bol len otázka času... Súper bez šance, až na tú jedenastku, ale podarilo sa mi ju chytiť a to bola voda na náš mlyn, sme sa upokojili a ich to zlomilo...ZASLÚŽENE VÍŤAZSTVO

 

Glodič: Myslím že dnesk to bolo veľmi dobré,v obrane takmer bez chybičky,až na pár momentov ale tak do niečoho vážneho sme ich nepustili...aj súhra bola dobrá...niektoré pekne kombinacie nam vyšli...aj šanci bolo dosť si myslim..takže spokojnosť

 

Honza : Dnešné výťaztvo beriem ako ´povinnosť ´, ale nebolo to len tak zadarmo, museli sme bojovať od začiatku až do konca. Za tento výsledok sa dosť podpísala naša záloha, v kotrej sú ´dríči´ ktorí dokázali vyburcovať a podržať mužstvo v ťažších situáciách, ako aj Tomáš v bráne pri penalte. Teraz nás čakajú podstatne ťažšie zápasy, tak dufam že si dnešné body budúci víkend doma obhájime.